Programma

Purpose meets business | Donderdag 31 januari 2019 | Vrije Universiteit, Amsterdam

 • 09.00 – 09.30    Ontvangst met koffie en thee
 • 09.30 – 09.45    Welkom | Opening door dagleider (Jos Terlingen) 
 • 09.45 – 10.30    Ronde 1: Corporate Activism: werken aan cruciale ontwikkeling (dr. Rudy Vandamme, NPOW)  
 • 10.30 – 11.15    Ronde 2: Purpose, Business & Embodied Learning (Ilse Vooren, Food for Flow)                         
 • 11.15 – 11.45    Koffiebreak / infomarkt
 • 11.45 – 12.30    Ronde 3: Making business opportunities work for achieving a social mission
  (dr. Neil Thompson, VU Business & Economics)(English spoken)
 • 12.30 – 14.00    Lunch / infomarkt
 • 14.00 – 15.00    Ronde 4: Praktijk: de Chief Purpose Officer komt eraan (Michiel Mast, directeur Resilians)
 • 15.00 – 15.30    Koffiebreak / infomarkt
 • 15.30 – 16.00    Vervolg: Praktijk / Cases / Kenniscreatie (Subgroepen)
 • 16.00 – 16.15    Opbrengst in Visuals 
 • 16.15 – 16.45    Borging | Afsluiting door dagleider
 • 16.45 – 18.00    Borrel

Corporate Activism: werken aan cruciale ontwikkeling

Organisaties zijn een arena geworden voor ontwikkeling van historisch belang: op alle lagen (individueel, teams, leiderschap, organisatie, samenleving, aarde) spelen complexe vraagstukken. Ze vragen geen problem solving, maar een intentionele, activistische aanpak om een verschil te maken. Aan de hand van voorbeelden kijken we hoe het werken aan purpose daarin een essentiële rol speelt.

Dr. Rudy Vandamme is sociaal psycholoog en bedenker van het gelaagd Ontwikkelingsgericht Werken. Hij ontwerpt methodiek die de lange termijn ontwikkeling voor professionals en organisaties handen en voeten geeft.

Purpose, Business & Embodied Learning

Ondernemerschap in deze tijd vraagt om ‘echt’ zijn. We hebben behoefte aan werkelijke waarde en aan ondernemers en organisaties die hun ware beweegredenen tonen. De manier waarop we ons verhaal uitdragen maakt het verschil. Congruent handelen vraagt leiderschap, bewustzijn en het lef om onszelf en onze organisaties open te stellen. Je ontdekt hoe je deze beweging van binnenuit maakt en jouw business uitdraagt. 

Ilse Vooren is humanistica, coach en auteur. Haar bedrijf Food for Flow faciliteert individuen en organisaties om energie in beweging te brengen en bij te dragen aan zingeving, energie en performance.

Making business opportunities work for achieving a social mission

The days of considering only the profit potential of an entrepreneurial opportunity are coming to wonderful end. Entrepreneurs are more and more considering the full societal and environmental implications of their business models. This new group of entrepreneurs prioritize social mission and see business and profits as a means to alleviate poverty and environmental degradation. How can we learn from social entrepreneurs about the future of entrepreneurship and business?

Dr. Neil Thompson is an Assistant Professor at the Department of Management and Organization at the Vrije Universiteit Amsterdam. His research and teaching focus on how social entrepreneurs identify, evaluate and exploit opportunities to achieve their social and/or environmental mission.

Praktijk: de Chief Purpose Officer komt eraan

Transformatieprocessen binnen organisaties worden gedreven door mensen die een persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Dat is de visie van Michiel Mast, directeur bij Resilians. Hij vertelt over zijn eigen zoektocht en ontwikkeling, en zijn ervaringen met veranderingen ‘van binnen uit’ in kleine en grote organisaties. In zijn bijdrage nodigt Michiel uit om de dialoog aan te gaan, en elkaar te inspireren in manieren waarop ‘purpose’ binnen organisaties gaat leven.

Resilians is gespecialiseerd in coaching en training gericht op persoonlijke ontwikkeling, en draagt zo bij aan duurzame verandering binnen organisaties.

Visual recording

Gudrun Blieck van Zinvis begeleidt de dag op artistieke wijze. De essentie van een bijeenkomst is zoveel beter samen te vatten met enkele duidelijke beelden gekoppeld aan kernwoorden. Dat is wat je mag verwachten van visual recording. Dat zo’n visueel verslag op het einde van de dag ook aantrekkelijk is, is natuurlijk mooi meegenomen.

Jos Terlingen

De bijeenkomst wordt met een warm hart begeleid door dagvoorzitter Jos Terlingen. Hij bestudeerde zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek. Met muziek als rode draad in zijn leven werkte hij o.a. als humanistisch geestelijk raadsman in een gevangenis en begeleidde hij jongvolwassenen in innovatieve leertrajecten bij Kickstart Your Social Impact. Als coach en trainer bij Resilians begeleidt hij mensen en organisaties met bestaansvragen.

Interessant? Deel deze pagina!